ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ – ΝΑΥΠΛΙΟΝ – ΝΑΥΠΛΙΑ – ΝΑΥΠΛΙ - ΑΝΑΠΛΙ - ΝΑΠΛΙ

Η πόλη του Ναυπλίου είναι γνωστή με όλα τα παραπάνω ονόματα και κάποια ακόμα. Η πρώτη πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ελλάδας, το Ναύπλιο είναι μια μαγική, ρομαντική, ιστορική πόλη με πληθώρα πραγμάτων για να δείτε και να κάνετε, ενώ όλα βρίσκονται μόνο μερικά βήματα από το ξενοδοχείο Leto Neuvo.

Μια κοσμοπολίτικη πόλη, το Ναύπλιο δεν περιορίζεται στην θερινή περίοδο, αλλά είναι γεμάτη από τουρίστες όλο το χρόνο. Λόγω της ιδανικής γεωγραφικής της θέσης είναι εύκολα επισκέψιμη τα Σαββατοκύριακα από Αθηναίους επισκέπτες (μόλις δύο ώρες μακριά) από καλοκαίρι έως χειμώνα, καθώς και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το κλίμα στο Ναύπλιο είναι ήπιο και ως εκ τούτου ιδανικό για διακοπές στην Ελλάδα όλους τους μήνες του χρόνου. Πολλοί επισκέπτες, αφού πρώτα εξερευνήσουν την όμορφη πόλη μας, τα ιστορικά μνημεία και τα κάστρα της, χρησιμοποιούν το Ναύπλιο ως βάση για να επισκεφθούν κάποια από τα θεσπέσια μέρη του νομούΑργολίδας και γενικότερα τηςΠελοποννήσου.. Η κεντρική του θέση δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν ημερήσιες εκδρομές, φτάνοντας ακόμα και στο πιο μακρυνό άκρο της Πελοποννήσου και επιστρέφοντας πίσω την ίδια ημέρα.

Επισκεφθείτε το Μπούρτζι in the harbour (probably στο λιμάνι (ίσως το πιο φωτογραφημένο κάστρο της Ελλάδας), το κάστρο του Παλαμηδίου που δεσπόζει σε ολόκληρη την πόλη (999 σκαλιά για τους πιο περιπετειώδεις ή μια βόλτα δύο λεπτών με το αυτοκίνητο για εκείνους που δεν είναι), και τοκάστρο της Ακροναπλίαςπου συνδεόταν με το Μπούρτζι στο λιμάνι με αλυσίδα για αμυντικούς σκοπούς.

Το Ναύπλιο καταλήφθηκε από τους Φράγκους, τους Ενετούς και τους Τούρκους και αυτό είναι εμφανές στην αρχιτεκτονική της πόλης, το παλιό τζαμί ακριβώς έξω από την πλατεία και τα προεξέχοντα μπαλκόνια στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης που έχουν απομείνει από την Ενετική περίοδο. Δείτε το Βουλευτικό, το πρώτο κτίριο του κοινοβουλίου της Ελεύθερης Ελλάδας, το ενετικό οπλοστάσιο, που τώρα στεγάζεται το αρχαιολογικό μουσείο Ναυπλίου , την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα(1702), όπου ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδα, ο Ιωάννης Καποδίστριας, σκοτώθηκε, Τις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου, (17ος αιώνας), τη μητρόπολη της πόλης, τον Αγίο Νικόλαο , (18ος αιώνας), το τζαμί, ο οποίο σήμερα χρησιμοποιείται ως θέατρο. Η Φραγκοκλησιά, , η παλαιότερη εκκλησία της πόλης, εξακολουθεί να έχει ίχνη της παλαιάς Καθολικής μονής. Κάποια άλλα ενδιαφέροντα κτίρια είναι: το πρώτο νέο Ελληνικό Γυμνάσιο (χτίστηκε το 1833), το παλιό Δημαρχείο , το σπίτι του Αντιβασιλέα, το κτίριοΑλευράς-Λαμπίρης (1830) και τον παλιό σταθμό του τρένου (1890).

Η Αρβανιτιά είναι μία από τις δύο παραλίες του Ναυπλίου και βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την πόλη. Η παραλία είναι βραχώδης και είναι γνωστό από τους ντόπιους ως «η παραλία της πόλης», στην οποία «πετάγονται» για μια γρήγορη βουτιά. Η παραλία Καραθώνας απέχει λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο (ή με το τοπικό λεωφορείο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών) και είναι ένα θαυμάσιος όρμος σε σχήμα μισοφέγγαρου, με παρθένα, ρηχά νερά και αμμώδη παραλία και κατέχει τη διάσημη μπλε σημαία για την καθαρή παραλία της. Και οι δύο παραλίες είναι οργανωμένες και έχουν καφετέριες και μπαρ, με διαθέσιμες ξαπλώστρες και ντους. Επίσης στην παραλία της Καραθώνας μπορεί κάποιος να κάνει και θαλάσσια σπορ.

Το Ναύπλιο είναι γεμάτο από μικρά και χαριτωμένα καταστήματα, μπουτίκ, καφετέριες και μπαρ, ενώ οι ταβέρνες και τα εστιατόρια βρίσκονται στη σειρά στο λιμάνι και στα στενά της παλιάς πόλης. Το Ναύπλιο έχει κάτι το ενδιαφέρον για όλες τις ηλικίες και οι επισκέπτες επιστρέφουν ξανά και ξανά για να ζήσουν την μαγεία αυτής της πόλης.

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

 • Πλατεία Συντάγματος
 • Μπούρτζι
 • Παλαμήδι
 • Παλιά Πόλη
 • Αρχαιολογικό Μουσείο
 • Λαογραφικό Μουσείο
 • Πολεμικό Μουσείο
 • Μουσείο Κομπολογιού
 • Μουσείο Ούζου
 • Εθνική Πινακοθήκη
 • Τα Καφέ του Λιμανιού
ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ LONELY PLANET:

Το Ναύπλιο που βρίσκεται 12 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Άργους, στον Αργολικό κόλπο, είναι μία από τις ομορφότερες και πιο ρομαντικές πόλεις στην Ελλάδα. Καταλαμβάνει μια ιδανική θέση - σε ένα μικρό λιμανάκι κάτω από το φρούριο του Παλαμηδίου - και κοσμείται από ελκυστικά γραφικά σοκάκια, κομψά βενετσιάνικα σπίτια, νεοκλασικά αρχοντικά και ενδιαφέροντα μουσεία. Και οι επισκέπτες από το εξωτερικό, αλλά και οι Αθηναίοι που έρχονται τα Σαββατοκύριακα επιλέγουν αυτό τον ζωντανό τόπο με τη γεμάτη από καφετέριες προκυμαία, τις σικ μπουτίκ και τα πολλά άνετα ξενοδοχεία και τους ξενώνες.

Το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδα μετά την Ανεξαρτησία (μεταξύ 1833 και 1834 ) και υπήρξε ένα σημαντικό λιμάνι από την Εποχή του Χαλκού. Τόσο στρατηγική ήταν η θέση του, που είχε τρία φρούρια - το τεράστιο κύριο φρούριο του Παλαμηδίου, το μικρότερο την Ακροναυπλία και το ακόμα πιο μικρό το Μπούρτζι που βρίσκεται σε ένα νησάκι δυτικά της παλιάς πόλης. Έχοντας καλές υπηρεσίες και πολλές γραμμές λεωφορείων, η πόλη του Ναυπλίου αποτελεί την ιδανική βάση για να εξερευνήσει κανείς πολλούς κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους.

LONELY PLANET
Τουριστικός Οδηγός

Other sighseeing