ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Το Θέατρο της Επιδαύρου είναι ένα από τα πιο γνωστά αρχαία θέατρα στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα. Αρχικά χτίστηκε για να διασκεδάζει τους ανθρώπους που υποβάλλονταν σε θεραπεία στο Ιερό του Ασκηπιού, , το θέατρο κατέχει πάνω από 13.000 θέσεις για θεατές και χωρίζεται σε δύο επίπεδα, ένα για τους ασθενείς και τους πολίτες και άλλο ένα για τους ιερείς, τους θεραπευτές και τους κυβερνήτες.

Το θέατρο αυτό έχει τέτοια απίστευτη ακουστική που και μια καρφίτσα να πέσει στην κεντρική σκηνή, μπορεί να ακουστεί στα τελευταία καθίσματα που βρίσκονται στην κορυφή, χωρίς τη χρήση ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Το άριστα διατηρημένο αυτό ανθρώπινο κατασκεύασμα με την εξαιρετική ακουστική, το καθιστούν ως ένα από τα πιο συχνά επισκέψιμα θέατρα στην Ελλάδα.

Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο επισκέπτονταν το Ασκληπιείο στην Επίδαυρο σε αναζήτηση των θεραπειών για τις οποίες είχε γίνει διάσημο. Ήταν το πιο γνωστό ιερό στο είδου του στην Αρχαία Ελλάδα και κάλυπτε μια μεγάλη περιοχή που περιλάμβανε γυμνάσιο, αθλητικό στάδιο, ξενώνες, ιδιωτικές αίθουσες και φυσικά το θέατρο.

τΤα Προπύλαια, η είσοδος, χρονολογείται από την Μυκηναϊκή εποχή και αποτελείται από μια σειρά τόξων με έξι κίονες το καθένα (Ιωνικού και Κορινθιακού ρυθμού). Ο ναός του Ασκληπιού, είναι ένας ναός Δωρικού τύπου που φιλοξενούσε το άγαλμα του Ασκληπιού. Πίσω από το ναό υπήρχε ο «Θόλος», το πιο εντυπωσιακό μνημείο του ιερού. Άλλα κτήρια ήταν το σπίτι των ιερέων, οι ναοί της Αρτέμιδος και ο ναός του Απόλλωνα.

Το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, το άφθονο τρεχούμενο νερό και η ειρηνική ατμόσφαιρα, εξακολουθεί να είναι πολύ εμφανής ακόμα και σήμερα και όσοι επισκέπτονται την περιοχή είναι σε θέση να κατανοήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει αυτός ο τόπος και πως αυτό διευκόλυνε την θεραπεία των ασθενειών κατά την αρχαιότητα.

Τι Θα Δείτε

  • Το Αρχαίο Θέατρο
  • Ο Ναός του Ασκληπιού
  • Το Στάδιο
  • Το Μουσείο

Αλλα Αξιοθεατα