ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Υπάρχει μια σειρά από παραλίες στο Ναύπλιο για να επιλέξει κανείς και ακόμη περισσότερες λίγο πιο έξω από αυτό. Υπάρχουν πολλές επιλογές ιδανικές για όλους είτε ενδιαφέρονται για ηλιοθεραπεία και κολύμπι, είτε για κολύμβηση με αναπνευστήρα, είτε για θαλάσσια σπορ, είτε για μια γρήγορη δροσερή βουτιά ή ένα ωραίο περίπατο το βράδυ. Η θάλασσα είναι παρθένα και καθαρή και μπορείτε να δείτε μέσα από γαλαζοπράσινο χρώμα τον βυθό της.

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ

Η κεντρική παραλία του Ναυπλίου ονομάζεται Καραθώνα. Είναι λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο ή με το τοπικό λεωφορείο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, από το ξενοδοχείο Leto Nuevo και είναι μια παραλία με Γαλάζια Σημαία. Η παραλία που έχει σχήμα οπλής αλόγου είναι προστατευμένη από ανέμους και αρκετά ρηχή. Είναι ιδανική για μια μέρα στην παραλία καθώς είναι καλά οργανωμένη με μια σειρά από μπαρ και καφετέριες ανά τακτά διαστήματα, που προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από ποτά και σνακ, ενώ οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ξαπλώστρες και τις καρέκλες δωρεάν. Υπάρχει άφθονος ελεύθερος χώρος για να βάλει κανείς κάτω την πετσέτα του και να απολαύσει την άμμο. Επίσης, θαλάσσια σπορ είναι διαθέσιμα εδώ, με ή χωρίς δίδακτρα.

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑΣ

Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη, η παραλία είναι βραχώδης και είναι γνωστό από τους ντόπιους ως «παραλία της πόλης», στην οποία «πετάγονται» για μια γρήγορη βουτιά. Και εδώ τα νερά είναι παρθένα και ενώ είναι βραχώδης προτιμάται από πολλούς. Πιο ήσυχη από τον Καραθώνα (εκτός από τον Ιούλιο και Αύγουστο) είναι μια βολική παραλία για κολύμβι και ηλιοθεραπεία. Η τόσο κοντινή της απόσταση από την πόλη την καθιστά κατάλληλη για άτομα με αναπηρικά αμαξίδια ή κινητικά προβλήματα.

ΜΠΑΝΙΕΡΕΣ

Η περιοχή που ονομάζεται «Μπανιέρες» και σημαίνει λουτρά, αναφέρεται σε ένα τμήμα των εγκαταστάσεων του Yacht Club Ναυπλίου. Είναι περισσότερο μια κατασκευασμένη από σκυρόδεμα προβλήτα, παρά μια παραλία, αλλά χρησιμοποιείται από πολλούς ντόπιους και τουρίστες που θα ήθελαν να ρίξουν μια γρήγορη βουτιά.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΡΑΚΙ

Η παραλία Νεράκι ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό (όχι πια), καθώς κρύβεται από την κοινή θέα και είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια. Η «γυροσκόπιο» της Αρβανιτιάς είναι ένα μονοπάτι που ξεκινά από την άκρη του λιμανιού, γύρω από τα βράχια στην παραλία της Καραθώνας, περνώντας και από την παραλία της Αρβανιτιάς. Περίπου στη μέση της διαδρομής και γύρω από τα βράχια βρίσκεται το Νεράκι. Μια όμορφη μικρή και ήσυχη παραλία, βραχώδης και ιδανική για κολύμπι.

Αλλες Παραλιες κοντα

  • Τολό
  • Πλάκα Δρεπάνου
  • Βιβάρι
  • Κάντια
  • Κονδύλι (Αγ. Νικόλας)
  • Ίρια
  • Καστράκι (Ασίνη)
  • Νέα Κίος